Oldal kiválasztása

Kép forrása: sailusfood.com, recept forrása: http://www.mapi.com

Hozzávalók:

  • 1 csésze basmati rizs
  • 2 csésze víz
  • 1/4 tk só
  • 1 mangó
  • 1/2 jégcsapretek
  • 1/4 csésze pirított kesu dió
  • 2 ek pirított tökmag

Az öntethez:

  • 1 tk Ghí
  • 2 tk Pitta churna
  • 1 lime vagy fél citrom
  • 2 ek oliva olaj
  • 2 ek aprított friss koriander levél
  • Só és frissen őrölt bors
  • 2 ek Mango csatni (opcionális)

Elkészítés:

– Mossuk meg a rizst és tegyük fel egy edénybe párolódni a vízzel és a sóval.
– Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig, míg a rizs felszívja az összes vizet.
– Keverjük át egy villával és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
– Amíg fől a rizs, vágjuk fel a mangót és szedjük ki felkockázva a húsát, majd tegyük egy salátás tálba.
– Hámozzuk meg a retket, a hámozóval vágjunk hosszú, vékony szeleteket belőle. Öntsük a tálba a kesudióval és a tökmaggal együtt.
– Az öntet elkészítéséhez forrósítsuk fel a ghít egy kis serpenyőben, pirítsuk a Pitta churnát 30 másodpercig, majd hagyjuk kihűlni.
– Reszeljük le a lime vagy cirom héját (kizárólag, ha BIO), és facsarjuk a levét a fűszeres ghíbe.
– Öntsük a tálba az oliva olajat, a felaprított koriander levelet a sót és a borsot (és a mangó catnit).
– Adjuk a kihűlt rizst a mangós keverékhez, öntsük rá az öntetet, és alaposan rázzuk össze a salát, hogy minden elkeveredjen.

Melyik dosát egyensúlyozza?