Oldal kiválasztása

Csendes Szolgálat Program

Stressz-kezelési lehetőség a magyarországi rendvédelmi rendszerben dolgozók részére

A stressz káros következményeivel naponta szembenézünk, számos megjelenési formában törnek elő a mindennapokban. Magas vérnyomás betegség, szív- és érrendszeri betegségek, emésztési panaszok vagy depresszió, szorongás és alvászavar, valamint a kiégés tünetei. A Transzcendentális Meditáció egy eszköz, melynek elsajátításával és napi szintű gyakorlásával csökkenthetőek a mindennapi és a szolgálatteljesítéssel összefüggő stressz hatásai. Több mint 700 tudományos kutatás igazolja a hatékonyságát. “AZ ÉLETBEN AZOK VANNAK ELŐNYBEN, AKI MÁR AKKOR HOZZÁKEZDENEK A PROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁHOZ, AMIKOR MÁSOK MÉG CSAK BESZÉLNEK RÓLA.” JOHN F. KENNEDY

A Csendes szolgálat alapját adó technika tudományosan igazolt hatásai:

  • 40-55%-kal csökkenő depresszió és Poszttraumás Stressz Szindróma (PTSD) tünetek
  • 42%-kal csökkenő álmatlanság
  • 47%-kal csökkenő szív és érrendszeri betegségekkel összefüggő halálozás
  • 30%-kal javuló életminőség

forrás: https://www.davidlynchfoundation.org/research.html#veterans

Tapasztalatok:

Hivatásos szolgálatban eltöltött 30 év után elmondhatom, hogy a TM segít abban, hogy a nyugdíjas koromat alapvetően harmóniában a környezetemmel, családommal és saját magammal, másokat most is segítve élhetem meg úgy, hogy nincs „bérletem” sem orvosokhoz, sem pszichiáterekhez.

Dr. Krocsek Zoltán

Ny. R. Alezredes, Ny. Kapitányságvezető

Saját tapasztalatomból el tudom mondani, hogy a Transzcendentális Meditációnak hatalmas hatása volt az életemre. Képessé tett arra, hogy megnyugodjak és megfelelően tudjam kezelni a stresszt. Most segítenünk kell az aktív vonulósokat és a veteránokat, hogy képesek legyenek ők is megküzdeni a stresszeikkel.

Salvatore Cassano

New York Tűzoltó parancsnoka

Több, mint 5 éve gyakorlom a Transzcendentális Meditációt, naponta kétszer, húsz percben. Nagyon szeretem ezt a technikát, jó minőségű pihenést és nyugalmat hoz a mindennapjaimba.

Rumán Tamás

Beosztott tűzoltó, Pécs HTP

Miután elkezdtem a TM-et, a szívem, és az elmém megnyugodott. Képes voltam átaludni egy teljes éjszakát 21 év után. Új céljaim lettek, és nem tudom abbahagyni a mosolygást, az első meditáció óta.

Carlos Mendez

Kuvaiti veterán

TM a PTSD-s tüneteke kezelésében:

TM a Norwichi Katonai Egyetemen:

Egy háborús veterán tapasztalata a TM-mel:

Egy tűzoltó és a TM:

Belülről jövő gyógyulás a TM segítségével:

Szkeptikus voltam, ma már meditálok: