TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép forrása: magda-whatsfordinner.blogspot.com

Hozzávalók:

  •  1/2 csésze vagy csicseriborsó
  • 2 csésze víz
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. pirított édeskömény
  • 1 ek ghí
  • 2 ek. csicseriborsó liszt
  • 2 ek kókusz
  • 2 ek korianderzöld
  • 1/4 ek. só (opcionális – főzés után sózd)
  • 2 ek tejszín vagy joghurt

Elkészítés:

– Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet szódabikarbónával, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
– Forraljuk fel a vizet a kurkumával, öntsük bele a babot majd közepes hőfokon főzzük kb. 1 órát vagy többet, míg meg nem puhul.
– Pirítsuk meg az édesköményt, a csicseriborsó lisztet és a kókuszt világos arany színűre, majd keverjük a babhoz, hogy besűrítse. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy joghurtot, hogy szósz-jellege legyen.
– Tálalás előtt 5 perccel keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Melyik dosát egyensúlyozza?