
- 1/2 csésze baszmati rizs
- 1 csésze víz
- 1/8 tk. só
- 1/2 csésze friss házisajt felkockázva
- 1 tk. frissen őrölt koriander
- 1/4 tk. frissen őrölt kardamom
- 1/4 tk. édeskömény
- 2 ek. mazsola
- 2 ek. vaj
Elkészítés: – Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla. – Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, majd tegyük takarékra és tegyük fedőt a fazékra. – Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk további 5-10 percig állni. – Közben pirítsuk meg a vajon a fűszereket és a felkockázott sajtot. – Tegyük tálaló edénybe a rizst, adjuk hozzá a sajtot és a mazsolát, és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander zölddel.


