TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép forrása: inthekitchenwithkath.com
Hozzávalók

  • 1/2 csésze vesebab (kidney beans)
  • 1,5 csésze víz
  • 1/2 csésze felkockázott burgonya
  • 1/4 csésze felkockázott padlizsán
  • 1/2 csésze apróra vágott paradicsom
  • 2 ek ghí vagy olíva olaj
  • 2 ek. apróra vágott korianderzöld
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. szárazon pirított édeskömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1/2 tk. só
  • 2 tk. tejszín

Elkészítés:
– Áztassuk be éjszakára a babot egy csipet szódabikarbónával.
– Öblítsük le és szárítsuk meg a babot.
– Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a babot, a burgonyát, a padlizsánt, a fahéjat és a kurkumát.
– Alacsony hőfokon főzzük 45 percig.
– Pirítsuk meg az őrölt koriandert és a paradicsomot ghíben.
– Pirítsuk meg szárazon az édeskömény magokat, és a főzés utolsó 15 percében adjuk a babhoz.
– Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg korianderzölddel.

Melyik dosát egyensúlyozza?