TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép forrása: www.juxtapost.com

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze felezett mungóbab
  • 1 és 1/3 csésze víz (vagy több, ha hígabb dhalt, levest szeretnénk)
  • 1/2 csésze sütőtök apróra vágva
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 tk. fekete mustármag
  • 1/2 tk. koriander, mozsárban megtörve
  • 1 tk. friss gyömbér apróra vágva
  • 1 friss curry levél (vagy szárított)
  • 2 tk. ghí
  • kb 1/2 tk. só (ízlés szerint)
  • 1 ek. friss koriander levél
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés:

– Mossuk meg a mungóbabot, adjuk a forrásban lévő vízhez.
– Adjuk hozzá a sót és a kurkumát.
– Egy serpenyőben olvasszuk fel a ghít, és közepes hőfokon pattogtassuk ki benne a mustármagokat (le lehet fedni, hogy ne pattogjanak ki), vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Akkor van készen, ha a mustármagok nagy része kipattogott.
– Adjuk hozzá a mustármagos ghíhez a gyömbért és a sütőtököt, pirítsuk néhány percig.
– Adjuk a fűszereket és a tököt a dhalhoz, fedjük le és főzzük kb 20 percig. Nagyon fontos, hogy mindig adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a mungóbabot, így hamarabb megfő.
– Őröljük meg a koriander magokat, és a főzés vége felé adjuk a dhalhoz.
– Tálalás előtt keverjük bele a korianderzöldet és a citromlét.
– Rizzsel vagy levesként tálaljuk.

Melyik dosát egyensúlyozza?