
Kép forrása: www.juxtapost.com
Hozzávalók:
- 1/2 csésze felezett mungóbab
- 1 és 1/3 csésze víz (vagy több, ha hígabb dhalt, levest szeretnénk)
- 1/2 csésze sütőtök apróra vágva
- 1/4 tk. kurkuma
- 1 tk. fekete mustármag
- 1/2 tk. koriander, mozsárban megtörve
- 1 tk. friss gyömbér apróra vágva
- 1 friss curry levél (vagy szárított)
- 2 tk. ghí
- kb 1/2 tk. só (ízlés szerint)
- 1 ek. friss koriander levél
- 1 tk. citromlé
Elkészítés:
– Mossuk meg a mungóbabot, adjuk a forrásban lévő vízhez.
– Adjuk hozzá a sót és a kurkumát.
– Egy serpenyőben olvasszuk fel a ghít, és közepes hőfokon pattogtassuk ki benne a mustármagokat (le lehet fedni, hogy ne pattogjanak ki), vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Akkor van készen, ha a mustármagok nagy része kipattogott.
– Adjuk hozzá a mustármagos ghíhez a gyömbért és a sütőtököt, pirítsuk néhány percig.
– Adjuk a fűszereket és a tököt a dhalhoz, fedjük le és főzzük kb 20 percig. Nagyon fontos, hogy mindig adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a mungóbabot, így hamarabb megfő.
– Őröljük meg a koriander magokat, és a főzés vége felé adjuk a dhalhoz.
– Tálalás előtt keverjük bele a korianderzöldet és a citromlét.
– Rizzsel vagy levesként tálaljuk.


