Oldal kiválasztása
Az alábbiakban röviden ismertetjük a technika megtanulásának módját, a Transzcendentális Meditáció tanfolyam felépítését.
A Transzcendentális Meditációt könnyű megtanulni és egy életen át jótékony hatásokat biztosít.

Hogyan tanulhatom meg?

Ha szeretnéd megtanulni a TM-et, az alábbi lépéseket kell követned:

1. Ismertető előadás – ha még csak keveset tudsz a TM-ről és a tanfolyamról

 • Vegyél részt a következő előadáson. Időpontok,  REGISZTRÁCIÓ
 • vagy ha erre nincs alkalmad, nézd meg a rövidített változatot a weboldalunkon, olvasd végig ezt az oldalt, és ha további kérdéseid lennének, vedd fel velünk a kapcsolatot.

2. Jelentkezz a TM tanfolyamra

 • Ha megfelel a következő tanfolyam időpontja, és már tájékozódtál a tanfolyam lépésiről, díjáról, stb., jelentkezz itt: JELENTKEZÉS
 • vagy ha egyéni igényeid vannak az időponttal kapcsolatban, ke#foglalasress bennünket, megpróbálunk segíteni.

TM tanfolyam

A TM tanfolyam részletei

A tanfolyam lépései:

A TM-et az egész világon egy egységes tanfolyam keretében tanítják.
I.) Az ismertető előadás a tanfolyam előkészítése, nem kötelező részt venni rajta, de érdemes, mert a TM ismertetésén túl a tanfolyamra vonatkozó információkat is elmondjuk.
II.) A TM megtanulása egy 4 napos tanfolyam során történik, ezek egymást követő napon vannak (általában szombatvasárnaphétfő-kedd), naponta kb 1,5-2 órás elfoglaltságot jelentenek.
III.) Utánkövetés: egy 12 előadásból álló utánkövetés is része a képzésnek. Ennek keretében kis tudáscsomagokat kapnak a résztvevők, amire nincs idő a négy nap alatt.

TM tanfolyam

I. Díjmentes ismertető előadás (kb 90 perc)

Miről lesz szó?

 • A TM miért olyan hatékony a szorongás és a stressz kezelésében
 • Hogyan biztosítja a jobb életminőséget
 • Mi történik a TM során
 • Miért képes mindenki gyakorolni
 • Miért működik a TM rögtön a kezdetektől

Az ismertető előadás kötelezettség- és díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Pécsen minden hónapban tartunk isertető előadást, melyre itt lehet jelentkezni:  REGISZTRÁCIÓ   

II. TM tanfolyam (4 egymást követő napon)

 • Jelentkezés a TM tanfolyamra, személyes találkozás a tanárral (5-10 perc)
  Személyes interjú a TM tanárral, jelentkezés a tanfolyamra. Ez történhet az ismertető előadás után, vagy a a személyes oktatás napján, a jelentlezési lap kitöltésekor.
 • Személyes oktatás (kb 1 óra)
  A TM technika elsajátítása a TM tanártól.
  A TM megtanulása nagyon könnyű, de finom, személyes oktatást igénylő folyamat. Mindenki másként érzékeli a világot, más sebességgel tanul, ezért a TM megtanulása mindig egyénileg történik.
  A személyes oktatás általában szombaton szokott lenni, az aktuális tanfolyamra időpontok itt foglalhatók:  JELENTKEZÉS
  A tanfolyam díjat ennél a lépésnél kell rendezni.
 • Ellenőrzés (1-2 óra minden nap)
  A gyakorlat helyességének ellenőrzése és további tudás megszerzése.
  A személyes élményekre építve a résztvevők megértik a helyes gyakorlás minden elemét és megkapnak minden tudást, aminek a segítségével élvezhetik a meditáció jótékony hatásait életük hátralevő részében.

III. Életre szóló után-követés és támogatás

A tanfolyamdíj tartalmaz egy életre szóló programcsomagot, amely segíti a tapasztalatok megértését és elmélyítését. Segít abban, hogy a maximumot kapjuk a gyakorlattól. A TM központban díjmentesen lehet részt venni az utánkövetésen:

 • Az első hónapokban tervezett találkozókat biztosítunk, melyeken meg lehet beszélni a a TM tanárral a tapasztalatokat, és választ kaphatnak a felmerülő kérdésekre.
 • Lehetőség van személyes, csak a tanárral történő „finom hangoló” találkozókra, és biztosítunk TM frissítő tanfolyamokat is, ahol kérdéseket lehet feltenni, és meg lehet beszélni a gyakorlatot.
 • Különleges elérést biztosítunk mélyebb tudáshoz, amely segítheti a TM gyakorlás során szerzett tapasztalatok megértését. Ezek közé tartoznak a haladó előadások, a különleges előadások, a csoportos meditáció, az ünnepségek és a TM hírújságra való feliratkozás.

Az utánkövető előadások témái:

TM utánkövetés