Oldal kiválasztása

A TM ára nem titok, azért szokták általában csak az ismertető előadáson elmondani, mert nem elég csupán egy árcédulát látni, az “áru” értékét is ismerni kell ahhoz, hogy az ember el tudja dönteni, megéri-e neki. Sok kérdést kapunk azonban az árra vonatkozóan olyanoktól, akik már utána olvastak a technikának az interneten, ezért leírjuk.

A TM egy ősi, autentikus meditációs technika, melyet nagyon könnyű gyakorolni, de nem lehet könyvből, CD-ről vagy az internetről megtanulni. A tanulás folyamata, akárcsak a mantra, személyre szabott, mindenki egyénileg vesz részt a személyes oktatáson, ahol egy képzett és minősített TM tanár Maharishi utasításai szerint adja az instrukciókat.

Maharishi tanárokat képzett ki és egy nemzetközi szervezetet hozott létre azért, hogy a TM a világ bármely részén elérhető legyen, és fennmaradjon a tudás tisztasága, mely a technika hatékonyságát biztosítja. A tanfolyamdíjat ez a non-profit szervezet határozza meg az adott ország átlagkeresetét figyelembe véve.

A TM ára nem kevés, aminek több oka is van:

 • a mai világban általánosan elfogadott, hogy az ár kifejezi az értéket
 • annak, aki meg akarja tanulni, egy komoly döntést kell meghoznia annak ismeretében, hogy mit adhat neki a technika
 • ez nem csak a 4 napos tanfolyam ára, utánkövető előadások sorozata és életre szóló utánkövetés, díjtalan meditáció ellenőrzés jár mellé
 • a befolyt tanfolyamdíjakból több hazai és nemzetközi projektet támogat a szervezet
 • természetesen a TM tanárt is pénz illeti meg a munkájáért amellett, hogy a költségeit (hirdetések, terembérlet, utazás, stb.) is fedeznie kell

A relative magas tanfolyamdíj azonban nem azt a célt szolgálja, hogy csak egy keskeny réteg engedhesse meg magának, számos lehetőség elérhető azok számára, akik szeretnék megtanulni:

 • 20%-os kedvezmény az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknek (a vidéki városokban általában ezt a kedvezményes árat fizetik)
 • 50%-os kedvezmény egyéb keresettel nem rendelkező diákoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, GYES-en lévő szülőknek
 • családi kedvezmény, ha az egész család együtt tanulja
 • részletfizetési lehetőség
 • egyéni ösztöndíjak

20 éves TM tanári tapasztalatunk szerint soha nem a pénz az akadály, az, aki igazán szerette volna megtanulni, mindig meg is tudta tanulni.
Azok, akik megtanulják a technikát, a tanfolyam végén azt szokták mondani, hogy megérte.
Azok, akik évekig rendszeresen gyakorolják pedig azt, hogy életük legjobb befektetése volt.

A TM technika megtanulási folyamatának a 4 napos oktatásból plusz a minimum 3 (Pécsen 13) utánkövető előadásból álló tanfolyam díja Magyarországon:

Kategória Tanfolyamdíj
Önálló keresettel rendelkező felnőtteknek 100.000 Ft
80 000 Ft*
Diákoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, GYES-en lévő szülőknek 50.000 Ft
10 év alatti gyermekeknek 25.000 Ft
Családi kedvezmény: ha az egy háztartásban élő 2 szülő és önálló keresettel még nem rendelkező gyermekeik együtt vesznek részt a tanfolyamon 150.000 Ft

* Az alapítvány által az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknek felajánlott 20%-os kedvezmény

 • Önálló keresettel rendelkező felnőtteknek: 100.000 Ft / 80.000Ft*
 • Diákoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, GYES-en lévő szülőknek: 50.000 Ft
 • 10 év alatti gyermekeknek: 25.000 Ft
 • Családi kedvezmény (ha az egy háztartásban élő 2 szülő és önálló keresettel még nem rendelkező gyermekeik együtt vesznek részt a tanfolyamon): 150.000 Ft

* Az alapítvány által az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknek felajánlott 20%-os kedvezmény

A TM tanfolyam díját a készpénzes és banki átutalásos fizetési módok mellett bankkártyával is ki lehet fizetni. A biztonságos on-line fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.