Oldal kiválasztása

A TM ára nem titok, azért szokták általában csak az ismertető előadáson elmondani, mert nem elég csupán egy árcédulát látni, az “áru” értékét is ismerni kell ahhoz, hogy az ember el tudja dönteni, megéri-e neki. Sok kérdést kapunk azonban az árra vonatkozóan olyanoktól, akik már utána olvastak a technikának az interneten, ezért leírjuk.

A TM egy ősi, autentikus meditációs technika, melyet nagyon könnyű gyakorolni, de nem lehet könyvből, CD-ről vagy az internetről megtanulni. A tanulás folyamata, akárcsak a mantra, személyre szabott, mindenki egyénileg vesz részt a személyes oktatáson, ahol egy képzett és minősített TM tanár Maharishi utasításai szerint adja az instrukciókat.

Maharishi tanárokat képzett ki és egy nemzetközi szervezetet hozott létre azért, hogy a TM a világ bármely részén elérhető legyen, és fennmaradjon a tudás tisztasága, mely a technika hatékonyságát biztosítja. A tanfolyamdíjat ez a non-profit szervezet határozza meg az adott ország átlagkeresetét figyelembe véve.

A TM ára nem kevés, aminek több oka is van:

  • a mai világban általánosan elfogadott, hogy az ár kifejezi az értéket
  • annak, aki meg akarja tanulni, egy komoly döntést kell meghoznia annak ismeretében, hogy mit adhat neki a technika
  • ez nem csak a 4 napos tanfolyam ára, utánkövető előadások sorozata és életre szóló utánkövetés, díjtalan meditáció ellenőrzés jár mellé
  • a befolyt tanfolyamdíjakból több hazai és nemzetközi projektet támogat a szervezet
  • természetesen a TM tanárt is pénz illeti meg a munkájáért amellett, hogy a költségeit (hirdetések, terembérlet, utazás, stb.) is fedeznie kell

A relative magas tanfolyamdíj azonban nem azt a célt szolgálja, hogy csak egy keskeny réteg engedhesse meg magának, számos lehetőség elérhető azok számára, akik szeretnék megtanulni:

  • alapítványi támogatás az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőknek
  • kedvezmény egyéb keresettel nem rendelkező diákoknak, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, GYES-en lévő szülőknek
  • családi kedvezmény, ha az egész család együtt tanulja
  • részletfizetési lehetőség
  • egyéni ösztöndíjak

20 éves TM tanári tapasztalatunk szerint soha nem a pénz az akadály, az, aki igazán szerette volna megtanulni, mindig meg is tudta tanulni.
Azok, akik megtanulják a technikát, a tanfolyam végén azt szokták mondani, hogy megérte.
Azok, akik évekig rendszeresen gyakorolják pedig azt, hogy életük legjobb befektetése volt.

A TM technika megtanulási folyamatának a 4 napos oktatásból plusz a minimum 3 (Pécsen 13) utánkövető előadásból álló tanfolyam ajánlott díja Magyarországon: 105.000 Ft (amelyet csökkenthetnek a kedvezmények, és növelhetnek egyéb tényezők, pl VIP tanfolyam, a tanár extra költségei, stb.)

A pécsi TM tanfolyam díját a készpénzes és banki átutalásos fizetési módok mellett bankkártyával is ki lehet fizetni. A biztonságos on-line fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.