Barion Pixel
Oldal kiválasztása

A pécsi TM központot Gajdos Péter vezeti, feleségével közösen oktatják a TM technikát.

Gajdos Péter

E-mail: gajdos.peter@tm.org
Mobil (Viber, WhatsApp): 30/ 963 63 95

17 évesen tanultam meg meditálni a sport miatt.  Tájfutó voltam, nagyon tudtam futni, de a folyamatos összpontosítás egy hosszabb versenyen nem volt az erősségem. A TM előadáson, amire máig sem tudom igazán, miért mentem el, azt mondták, hogy sok eredményes sportoló használja ezt a technikát arra, hogy képes legyen akkor koncentrálni, amikor kell. Itt eldőlt, hogy ezt szeretném. Meg is kaptam, amit szerettem volna, de sokkal többet kaptam ettől az egyszerű gyakorlattól.

2 évvel később már a Maharishi Nemzetközi Egyetemen (MIU) tanultam az USA-ban, ahol mindenki meditál, és egy egyedi tudat-alapú oktatási módszerrel tanítanak. Ez egy olyan egyetemi közeg, amit nehéz elképzelni, csak megélni lehet. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ott tanulhattam. Egy idő után egyre erősebb lett bennem a vágy, hogy én is taníthassam a TM-et, 1995-ben el is végeztem a 9 hónapos tanárképző kurzust Olaszországban, és hazajöttem tanítani. Kiépítettem és évekig működtettem Pécsen, a szülővárosomban egy TM központot. Hamarosan Enikő, a feleségem is csatlakozott ehhez a munkához. A TM tanítás mindig is a szívügyem volt, volt idő, amikor főállásban csináltam, volt amikor csak hobbiként, de mindig az életem nagyon fontos része volt. A Maharishi Nemzetközi Egyetemen szerzett tudás nagyon szilárd alapokat adott ahhoz, hogy mélyrehatóan ismerjem a TM működését és egyéb Védikus tudományokat. Számomra nagyon sokat jelent, hogy tudásommal sok-sok embernek segíthettem Magyarországon és külföldön, hogy jobb, egészségesebb, stresszmentesebb életet élhessen. Vannak köztük olimpikonok, Európa bajnok sportolók, egyetemi professzorok, hírességek és átlagemberek, a TM mindenkinek jobbá teszi az életét, ha rendszeresen gyakorolja.

2020-ban felkértek a magyar TM szervezet igazgatói feladatainak ellátására, ezt karitatív munkaként végzem azóta.  2022 óta TM-Szidhi adminisztrátorok lettünk Enikővel, azóta a TM mellett annak haladó technikáját is nagy lelkesedéssel és odaadással tanítom.

Gajdos Enikő

E-mail: gajdos.eniko@tm.org
Mobil (Viber, WhatsApp): 30/ 68 33 557

A TM-mel még gimnazista koromban találkoztam (a fenti képen mellettem álló fiú mesélt róla), rengeteget segített a tanulásban és a személyiségem fejlődésében. Az első, amit észrevettem az volt, hogy sokkal gyorsabban tanultam, jobban tudtam koncentrálni (és az érettségin a legjobb tételeket húztam). Több időm lett, több dolog kezdett el érdekelni, ezáltal jobban kinyílt a világ előttem, boldogabb voltam.

A PTE-n szereztem környezetmérnöki diplomát, aztán a TM nemzetközi mozgalmának egyik egyetemén önkénteskedtem egy ideig Hollandiában. A TM tanári tanfolyamot is ott végeztem el 1997-ben. Maharishi ekkor ott élt, így a tanfolyam végén vele is találkozhattam, ami hatalmas élmény volt.

Péterrel azóta együtt tanítunk, közben itt-ott dolgoztunk, családot alapítottunk. Elvégeztem egy mérnök közgazdász másoddiplomás képzést is, saját vállalkozást indítottunk, amelyben azóta is dolgozom a TM tanítás mellett.

2022-ben az a hatalmas megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívást kaptunk a TM haladó technikájának, a TM-Szidhi programnak a tanárképző tanfolyamára Thaiföldre, és egyike lehetünk annak a néhány tucatnyi tanárnak a világban, akik ezt taníthatják. Fantasztikus dolog, hogy a magyar meditálók már az anyanyelvükön végezhetik el a képzést, és hogy ennek részesei lehetünk, de a külföldi tanfolyamokat is nagyon élvezzük, legutóbb Indiában vettünk részt egy hatalmas, 10.000 fős világbéke találkozó keretében szervezett 600 fős Szidhi tanfolyam lebonyolításában, életre szóló élmény volt.

A TM-nek én azt köszönhetem, hogy mindig azt csinálhattam amit szeretnék, élvezve a „természet támogatását”, ahogy Maharishi nevezi azt a jelenséget, hogy a vágyaink beteljesítését minden támogatja körülöttünk, és hatalmas öröm számomra, hogy ezt a hatékony és egyszerű technikát másoknak is átadhatom, és láthatom, ahogy változik és boldogabb lesz általa az életük.

Maharishi Transzcendentális Meditáció technikáját az egész világon kizárólag a Nemzetközi Tanfolyamiroda (International Course Office – ICO) által felhatalmazott TM-tanárok oktathatják. A magyar TM-tanárok teljes listája itt található.