
Hozzávalók:
- 1/2 csésze rizs
- 1 csésze víz
- 1/8 tk. só
- 1 ek. ghí
- 1/8 tk. kurkuma
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1/2 tk. római kömény
- 1 kis paradicsom
Elkészítés:
– Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
– Hámozzuk meg és aprítsuk fel apró kockákra a paradicsomot.
– Pattogtassuk ki a fekete mustármagot a ghíben, adjuk hozzá a római köményt és a paradicsomot, süssük egy percig.
– Adjuk hozzá a rizs, a vizet, a kurkumát és a sót.
– Forraljuk fel, vegyük a tűzhelyet takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
– Lassú tűzön főzzük 15-20 percig
Tarkabab dhállal és spenótos házisajttal ajánljuk.