
Kép forrása: momandchefshat.blogspot.com
Recept forrása: http://www.maharishi.co.uk
Ha valakinek nincs vagy nagyon kevés az étvágya, ez a speciális leves jót fog tenni. Igyunk 1-2 liter Kandzsi levest a nap folyamán könnyű étkezések között. A kandzsi fogyasztása folyamatos táplálást biztosít a testnek, energiát ad és erőt ad, nagyon jó betegség utáni felépülés vagy fogyókúra, tisztító kúra során.
A Kanji egyensúlyozza a Vátát, mivel meleg, egyensúlyozza a Pittát, mivel folyékony, és egyensúlyozza a Kaphát, mivel verejtéket termel, ami segíti a méreganyagok felszabadulását a bőrön keresztül. Tehát mindhárom dósát egyensúlyozza, ezen kívül helyreállítja az Ágnit, az emésztő tüzet.
Hozzávalók:
- 14 rész víz
- 1 rész baszmati rizs, bio barnarizs, vagy mung dhal
- néhány csipet só
- egy darabka friss gyömbér apróra vágva vagy egészben
- római kömény
Elkészítés:
– Tegyük a dhalt (rizst) a vízbe és forraljuk fel.
– Főzzük 1 órán keresztül, míg szétfő
– Szűrjük le
– Adjuk hozzá a sót, a gyömbért és a római köményt
– Tegyük termoszba, és kortyolgassuk a nap folyamán többször