
Hozzávalók:
- 1 csésze árpa
- 2 csésze víz
- 1 teáskanál friss gyömbér, aprítva
- 1 teáskanál friss petrezselyem, darált
- 2 teáskanál friss bazsalikom, aprítva
- 2 evőkanál piros kaliforniai paprika aprítva
- ½ teáskanál kurkuma
- ½ teáskanál mustármag
- ½ teáskanál görögszéna
- ½ teáskanál római kömény
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a megmosott árpát és tegyük takarékra.
- Fedjük le és főzzük 40 percig, vagy amíg a víz el nem fő.
- Egy külön serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat.
- Szórjuk bele a mustármagot; amikor elkezd pattogni, adjuk hozzá köményt és a görögszénát és óvatosan pirítsuk körülbelül egy percig vigyázva, hogy meg ne égjen.
- Ezután adjuk hozzá friss a gyömbért, kurkumát és paprikát.
- 3 perc után hozzáadjuk a főtt árpa. Főzzük néhány percig, és díszítsük petrezselyemmel és bazsalikommal.
- Ízlés szerint sózzuk.