
Kép forrása: blog.rateyourburn.com
Hozzávalók:
- 1/2 csésze fekete bab
- 1 és 1/2 csésze víz
- 1/2 csésze felkockázott sárgarépa
- 1/4 csésze kaliforniai paprika felkockázva
- 1 ek. olaj
- 2 tk. apróra vágott gyömbér
- 1/2 tk. szárazon pirított római kömény mag
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/8 tk. aszafoetida (hing)
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. fekete bors
- 1 ek. apróra vágott koriander levél
Elkészítés:
– Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
– Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, a sárgarépát és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük kb 30 percig.
– Pirítsuk meg az olajon először a gyömbért, majd a római köményt és paprikát is, és adjuk az egészet a sóval és a borssal együtt a babhoz.
– Főzzük tovább, míg a bab teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc)
– Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.