TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép forrása: blog.rateyourburn.com

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze fekete bab
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1/2 csésze felkockázott sárgarépa
  • 1/4 csésze kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 ek. olaj
  • 2 tk. apróra vágott gyömbér
  • 1/2 tk. szárazon pirított római kömény mag
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/8 tk. aszafoetida (hing)
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. fekete bors
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél

Elkészítés:
– Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
– Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, a sárgarépát és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük kb 30 percig.
– Pirítsuk meg az olajon először a gyömbért, majd a római köményt és paprikát is, és adjuk az egészet a sóval és a borssal együtt a babhoz.
– Főzzük tovább, míg a bab teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc)
– Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Melyik dosát egyensúlyozza?