TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép és recept forrása: blog.maharishi.co.uk

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • ½ csésze Mung Dal (használhatunk helyette vörös lencsét is)
  • 4 csésze víz
  • ½ csésze mazsola
  • 1/2 csésze datolya apróra vágva
  • 1 nagy vagy 2 kisebb alma, meghámozva és kis kockákra vágva
  • 1½ ek ghí vagy kókuszolaj
  • ½ tk fahéj
  • ¾ tk feete bors
  • 1 tk pirospaprika
  • ¾ tk kurkuma
  • 2 tk római kömény
  • 2 tk koriander
  • 2 tk apróra vágott friss gyömbér
  • ¾ tk asafoetida (hing)
  • 1¼ tk só (lehetőleg himalája só)
  • 1½ tk tamarind pasta vagy 1 citrom leve

Elkészítés:

– Mossuk meg alaposan a dhalt, közben forraljuk fel a vizet
– Amikor forr, adjuk hozzá a dhalt és forraljuk fel újra, majd fedjük le és főzzük 10 pecig
– Adjuk hozzá a kurkumát, az almát, a mazsolát és a datolyát
– Forraljuk fel újra, fedjük le, majd főzzük további 10 percet, míg a dhal megpuhul
– Ghín enyhén pirítsuk meg a többi fűszert (1-2 perc), öntsük a dhalhoz
– Adjuk hozzá a tamarind masszát (vagy citromlét) és a sót
– Fedjük le, és főzzük még néhány percig tálalás előtt.

Melyik dosát egyensúlyozza?