
Kép és recept forrása: blog.maharishi.co.uk
Hozzávalók 4-5 személyre:
- ½ csésze Mung Dal (használhatunk helyette vörös lencsét is)
- 4 csésze víz
- ½ csésze mazsola
- 1/2 csésze datolya apróra vágva
- 1 nagy vagy 2 kisebb alma, meghámozva és kis kockákra vágva
- 1½ ek ghí vagy kókuszolaj
- ½ tk fahéj
- ¾ tk feete bors
- 1 tk pirospaprika
- ¾ tk kurkuma
- 2 tk római kömény
- 2 tk koriander
- 2 tk apróra vágott friss gyömbér
- ¾ tk asafoetida (hing)
- 1¼ tk só (lehetőleg himalája só)
- 1½ tk tamarind pasta vagy 1 citrom leve
Elkészítés:
– Mossuk meg alaposan a dhalt, közben forraljuk fel a vizet
– Amikor forr, adjuk hozzá a dhalt és forraljuk fel újra, majd fedjük le és főzzük 10 pecig
– Adjuk hozzá a kurkumát, az almát, a mazsolát és a datolyát
– Forraljuk fel újra, fedjük le, majd főzzük további 10 percet, míg a dhal megpuhul
– Ghín enyhén pirítsuk meg a többi fűszert (1-2 perc), öntsük a dhalhoz
– Adjuk hozzá a tamarind masszát (vagy citromlét) és a sót
– Fedjük le, és főzzük még néhány percig tálalás előtt.