TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

koriander

Kép forrása: bbc.co.uk

A koriandermagokat az indiai és mexikói konyha használja leggyakrabban. Használják egészben is, de általában inkább őrölve. A koriander egy háromdósás fűszer, az Ájurvéda nagyra értékeli. Hűtő fűszer, édes és a fanyar ízű. Az ájurvédikus szövegek szerint jó az emésztésre, segít az allergiák elleni harcban és segít megtisztítani a vért. Lehet kombinálni más ájurvédikus fűszerekkel, mint például az őrölt kurkuma, a római kömény, a paprika, a cayenne bors és az édeskömény. Aromája, illata és íze a legjobb frissen őrölve vagy kávédarálón megdarálva.

Használhatjuk dhalokhoz és zöldségekhez, főzés közben egész magként hozzáadva, vagy gíhben megpirítva a főtt dhálokhoz, zöldségekhez adva

A korander zöld levelei is kedvelt összetevői a dhálféléknek, apróra vágva gyakran szórják tálalás előtt az ételek tetejére díszítésként és ízesítőként.

Melyik dosát egyensúlyozza?