TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

mustármag

Az indiai konyha elég gyakran használja, általában főként  a barna (fekete) mustármagot. Melegítő hatása van, egyensúlyozza a Vátá és a Kaphát, növeli a Pittát. Az ájurvéda a barna (fekete) mustármagot emésztést segítő fűszernek ismeri, mely segít a gyomorpanaszok enyhítésében mint a gázok és a görcsök.

Használata: egy kis ghít forrósítsunk fel egy serpenyőben és öntsük bele a mustármagot. A mustármagok a forró ghíben (vagy olajban, ha azt használunk) elkezdenek kipattogni. Amint elkezdenek pattogni, vegyük le a tűzről, hogy ne égjenek meg. Ha több fűszert is pirítunk, ez legyen az első, a pattogás kezdetekor adjuk hozzá sorban a többi fűszert is, előbb az egészeket és az apróra vágott gyömbért, aztán az őrölteket, végig vigyázva és kevergetve, hogy ne égjenek meg.

Nagyon finom dhálokhoz, indiai zöldséges ételekhez és fűszeres zöldségekhez. Jól kombinálható gyömbérrel, cayane borssal, kurkumával, asafoetidával és korianderrel.

Melyik dosát egyensúlyozza?