
Hozzávalók
Vata:
- 4 és 1/2 ek. basmati rizsliszt
- 4 és 1/2 ek. búzaliszt
- 1/4 tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 4-5 ek. víz
- 1 ek. vata csurna vagy: 1/8 tk. aszafoetida, 1/8 tk. fahéj, 1/4 tk. paprika, 1/4 tk. gyömbér, 1/4 tk. kurkuma, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. cukor
- Zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, édes burgonya, vajtök, cukkini, patiszon, spárga
Pitta:
- 3 ek. csicseriborsó liszt
- 3 ek. basmati rizs liszt
- 3 ek. búzaliszt
- 1/4 tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 4-5 ek. víz
- 1/2 ek. pitta csurna vagy: 1/8 tk. kurkuma, 1/8 tk római kömény, 1/8 tk. gyömbér, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. cukor, 1/4 tk. édeskömény, 1/4 tk. fahéj
- Zöldségek: karfiol, brokkoli, krumpli, édes burgonya, fehérrépa
Kapha:
- 3 ek. csicseriborsó liszt
- 3 ek. baszmati rizs liszt
- 3 ek. rozsliszt
- 1/4 tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 4-5 ek víz
- 1/2 ek. kapha csurna vagy: 1/8 tk. kurkuma, 1/8 tk aszafoetida, 1/8 tk. fahéj, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. fekete bors, 1/4 tk. paprika, 1/4 tk. gyömbér, 1/4 tk. cukor
- Zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol, krumpli, padlizsán, patiszon, spárga, cukkini, spenót
Elkészítés:
– A tésztához keverjük össze a liszttel a fűszereket és a sütőport, majd adjunk hozzá a vizet (sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk).
– Hempergessük meg a zöldségeket lisztben, mártsuk a tésztába, majd süssük ki a forró ghíben vagy olajban. Érdemes egyszerre egy fajta, azonos méretű zöldségeket sütni, hogy mind rendesen átsüljön.
– Forrón, csatnival tálaljuk.