TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép forrása: www.naivecookcooks.com

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze feles sárgaborsó
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1 paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1/4 csésze felkockázott krumpli
  • 1/3 csésze felaprított káposzta
  • 1/2 babérlevél
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. édeskömény mag
  • 1 ek. apróra vágott gyömbér
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 1/4 tk. só
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél

Elkészítés:

– Áztassuk be a feles borsót éjszakára, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
– Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, a krumplit, a babér levelet és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük.
– Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, pirítsuk meg először a gyömbért, adjuk hozzá a káposztát, paradicsomot, a sót, az édesköményt, és kb 5 percig pirítsuk, majd adjuk a borsóhoz.
– Főzzük tovább, míg a borsó teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc)
– Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Melyik dosát egyensúlyozza?