TM logo

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát, a Transzcendentális Meditációt ajánljuk. Tudj meg róla többet: Mi a TM?

Kereshetsz pl. alapanyagokra vagy vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Ha érdekel az Ájurvéda, az egészséges életmód, vedd azt is figyelembe, hogy a tudatodnak óriási szerepe van az EGÉSZség megteremtésében.

TM logo

A tudatod fejlesztésére az ősi védikus hagyományból származó autentikus, hatékony technikát ajánljuk, a Transzcendentális Meditációt.
Tudj meg róla többet: Mi a TM?

A receptekben kereshetsz alapanyagokra vagy pl. vata/pitta/kapha egyensúlyozó ételekre.

Kép forrása: www.kitchenartistry.com

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze tarkabab (beáztatva egy éjszakára)
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1/3 csésze felkockázott krumpli
  • 1/3 csésze felkockázott padlizsán
  • 1/2 babérlevél
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 és 1/2 tk. szárazon pirított római kömény
  • 1/4 csésze kaliforniai paprika felaprítva
  • 2 tk. apróra vágott gyömbér
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 2 ek. mandula vagy kukorica olaj
  • 1/4 tk. só
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél

Elkészítés:
– Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
– Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, majd közepes hőfokon főzzük. Adjuk hozzá a babér levelet, a kurkumát, a sót és a fahéjat.
– Öntsük bele a felkockázott padlizsánt és krumplit is.
– Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, pirítsuk meg először a gyömbért, majd a paprikát is, és adjuk az egészet a babhoz.
– Törjük meg a frissen, szárazon megpirított koriander magokat, és öntsük a babhoz.
– Főzzük tovább, míg a bab teljesen megpuhul (kb. 30 perc)
– Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Melyik dosát egyensúlyozza?