A gyümölcsös csatniknak 2 nagy csoportja van: az egyiknél fűszerekkel főzik a gyümölcsöket, a másiknál nyersen turmixolják őket össze a fűszerekkel. Mindkettő táplálja az Ágnit, az emésztő tüzet, és segíti az emésztést.
Elegendő néhány kanál csatni, hogy kiegészítse az ételt. Tálalhatjuk kis tálkában vagy az ételek mellett a tányéron. A főzött csatni néhány hétig eltartható hűtőszekrényben.
Mangó csatni
kép forrása: Vegan Richa Hozzávalók: 1 csésze friss mangó felkockázva 1 tk. napraforgó olaj 1 ek friss gyönbér apróra vágva 1/4 tk kardamom 1 csipet görögszéna 1 tk méz Elkészítés: - Pirírsuk meg a gyömbért és a fűszereket az olajban. - Adjuk hozzá a manngót, pároljuk...